Gondolkodtató melankólia

Isten azért adta nekünk az Igéjét, hogy ismerjük meg azt, amink már megvan, — az örök életet — azután járjunk a világosságában.

PÁL MÁSODIK LEVELE TIMÓTEUSHOZ 4. RÉSZ

[2Tim. 4.1] Erős bizonyságot teszek Isten és a Krisztus Jézus előtt, ki eleveneket és holtakat fog ítélni, arról, hogy ő meg fog jelenni és királyságra lép.
[2Tim. 4.2] Hirdesd az igét, állj ki, akár alkalmas az idő rá, akár nem, győzz meg, dorgálj, bátoríts teljes hosszútűréssel és tanítással.
[2Tim. 4.3] Mert olyan idő jön, mikor az egészséges tanítást nem fogják elviselni, hanem saját kívánságaik szerint fognak felhalmozni maguknak tanítókat, mert viszket a fülük.
[2Tim. 4.4] Mert az igazságtól elfordítják fülüket, és mesékhez fordulnak.
[2Tim. 4.5] Te azonban légy mindenekben józan, szenvedd el a gonoszt, tedd az örömhirdető munkáját, töltsd be egészen szolgálatodat.
[2Tim. 4.6] Mert engem már italáldozatként öntenek ki, elköltözésem ideje beállott.
[2Tim. 4.7] A nemes harcot megküzdöttem, futásomnak végére érkeztem, a hűséget megőriztem.
[2Tim. 4.8] A jövendőre félretették nekem az igazságosság koszorúját és azt ama napon az Úr, az igazságos bíró meg fogja nekem adni, de nemcsak nekem, hanem mindazoknak, akik szeretettel várják az ő megjelenését.
[2Tim. 4.9] Siess, jöjj el hamar hozzám.
[2Tim. 4.10] Démász, miután a mostani kort megszerette, magamra hagyott engem, elment Tesszalonikába, Kreszcensz Galáciába ment, Titusz Dalmáciába.
[2Tim. 4.11] Lukács van velem egyedül. Márkuszt vedd magadhoz és hozd magaddal avégre, hogy engem kiszolgáljon, nagyon hasznos nekem.
[2Tim. 4.12] Tihikuszt Efézusba küldtem.
[2Tim. 4.13] Ha jössz, azt a köpenyt, melyet Troászba Kárpusznál hagytam, hozd magaddal, a könyveket is, különösen a pergameneket.
[2Tim. 4.14] Az ércműves Sándor sok gonoszt tanúsított irányomban, fizessen meg neki az Úr tette szerint.
[2Tim. 4.15] Óvakodj te is tőle, mert nagyon ellene állott beszédeinknek.
[2Tim. 4.16] Első védekezésemkor senki a jelenlétével nem támogatott, hanem mindannyian magamra hagytak. Ne számítsák be nekik.
[2Tim. 4.17] Ám mellém állt az Úr s hatalomhoz juttatott, hogy rajtam keresztül teljes célját elérje az igehirdetés és meghallják ezt a nemzetek mind. Engem az Úr kiragadott az oroszlán szájából.
[2Tim. 4.18] Ki is fog ragadni minden rossz munkából, s át fog menteni mennyei királyságába. Övé legyen a dicsőség, el az örök korok korain át. Ámen.
[2Tim. 4.19] Köszöntsd Priszkát és Akvilát és Onéziforosz házanépét.
[2Tim. 4.20] Erasztoszt Korintuszban hagytam, Trofimoszt Milétoszban elerőtlenülten.
[2Tim. 4.21] Serénykedj, hogy a tél előtt eljöhess. Köszöntenek téged Eubulosz, Pudensz, Linosz. Klaudia és az összes testvérek.
[2Tim. 4.22] Az Úr legyen szellemeddel. A kegyelem legyen veletek.

No comments yet»

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: