Gondolkodtató melankólia

Isten azért adta nekünk az Igéjét, hogy ismerjük meg azt, amink már megvan, — az örök életet — azután járjunk a világosságában.

JELENÉSEK KÖNYVE 13. RÉSZ

[Jel. 13.1] Láttam ekkor, hogy egy fenevad szállt fel a tengerből, kinek tíz szarva és hét feje volt, szarvain tíz korona és fejein káromló nevek.
[Jel. 13.2] A fenevad, melyet láttam, párduc­hoz volt hasonló, lába, mintha medve lába volna, szája, mintha oroszlánnak szája. A sárkány hatalmát, trónját adta oda neki, továbbá messze terjedő fennhatóságot.
[Jel. 13.3] Fejei közül egy olyan volt, mintha halálos sebbel súj­tották volna, de halálos sebét orvosolták. Az egész föld bámulva ment a fenevad után,
[Jel. 13.4] leborulva imádta a sárkányt, mert az adta a fennhatóságot a fenevadnak. De imádták a fenevadat is, és ezt mondták: “Ki hasonló a fenevadhoz és ki képes megharcolni vele?”
[Jel. 13.5] Ekkor nagy dolgokat és káromlásokat szóló szájat adtak a fenevadnak , és fennhatóságot adtak neki, hogy negyvenkét hónapig cselekedhessék.
[Jel. 13.6] Isten felé fordulva káromlásra nyitotta száját. Isten nevét és sátorát káromolta, továbbá a mennyben lakókat.
[Jel. 13.7] Arra is engedelmet kapott, hogy hadat viseljen a szentekkel és legyőzze őket. Fennható­ságot adtak neki minden törzsön, népen, nyelven és nemzeten.
[Jel. 13.8] Imádattal fognak eléje borulni a földön lakók, mindaz, akinek neve nincs beírva annak a Báránynak életkönyvébe, akit a világ megalapítása óta megöltek.
[Jel. 13.9] Ha valakinek füle van, hallja meg:
[Jel. 13.10] ha valaki fogságra visz, maga is fogságra megy, ha valaki karddal öl, annak karddal kell megöletnie. Itt tűnik ki a szentek állhatatossága és hite!
[Jel. 13.11] Azután láttam, hogy egy másik fenevad száll fel a földből. Annak a Bárányéhoz hasonló két szarva volt, de úgy beszélt, mint a sárkány.
[Jel. 13.12] Az első fenevadnak teljes felhatalmazásával cselekszik, annak színe előtt. Megcse­lekszi, hogy a föld és a benne lakók az első fenevadat imádják, azt, akinek halálos sebét orvosolták.
[Jel. 13.13] Nagysze­rű jeleket is tesz, úgyannyira, hogy az emberek szeme láttára tüzet hoz le az égből a földre.
[Jel. 13.14] A jelekkel, melyeket azért adtak neki, hogy a fenevad előtt tegye őket, eltévelyíti a földön lakókat. Arra bíztatja a földön lakókat, hogy készítsék el annak a fenevadnak képmását, kinek a kardsebe van, s ki megéledt abból.
[Jel. 13.15] Hatalmat adtak neki arra, hogy szellemet adjon a fenevad képmásába, hogy a fenevad képmása megszólaljon, arra is, hogy véghezvihesse, hogy mindazokat, akik nem imádják a fenevad képmását, megöljék.
[Jel. 13.16] Mindenkit arra kényszerít, kicsinyeket és nagyokat, gazdagokat és szegényeket, szaba­dokat és rabszolgákat, hogy jelt tegyenek jobb kezükre, vagy homlokukra,
[Jel. 13.17] hogy senki más ne tudjon vásárolni vagy eladni, csak aki bélyegül viseli a fenevad nevét vagy nevének számát.
[Jel. 13.18] Ebben áll a bölcsesség próbája. Kinek értelme van, számítsa ki a fenevad számát! Emberi szám az. A száma: hatszázhatvanhat.

No comments yet»

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: