Gondolkodtató melankólia

Isten azért adta nekünk az Igéjét, hogy ismerjük meg azt, amink már megvan, — az örök életet — azután járjunk a világosságában.

JELENÉSEK KÖNYVE 14. RÉSZ

[Jel. 14.1] Láttam. Egyszerre a Bárány ott állt a Sion hegyén és vele száznegyvennégyezren olyanok, akik homlokukra írva viselték az ő nevét és Atyjának nevét.
[Jel. 14.2] Hangot hallottam a mennyből, mintha sok víz zúgna, vagy mintha nagy mennydörgés szólna, olyan volt a hang, melyet hallottam, mintha citerások pengetnék citerájukat.
[Jel. 14.3] Új dalt énekeltek a trón, a négy élőlény és a vének előtt, és senki sem volt képes megtanulni a dalt, csak a száznegyvennégyezer, akiket megvásároltak a földről.
[Jel. 14.4] Ők azok, akik asszonyokkal nem szennyezték be magukat, hiszen szüzek. Ők azok, akik a Bárányt mindenhova követik, ahová csak megy. Őket zsengéül vásárolták meg az emberek közül Istennek és a Báránynak.
[Jel. 14.5] Szájukban nem találtak hazugságot, feddhetetlenek.
[Jel. 14.6] Láttam azután egy másik angyalt, ki az ég delelőjén repült. Nála volt az örökkévaló örömüzenet, hogy kihir­desse a földön lakóknak, minden nemzetnek, törzsnek, nyelvnek és népnek.
[Jel. 14.7] Erős hangon szólt: “Féljétek az Istent és adjatok neki dicsőséget, mert eljött ítéletének órája. Boruljatok le az előtt, aki a mennyet, földet, tengert és a vizek forrásait alkotta.”
[Jel. 14.8] Azután másik, második angyal követte és szólt: “Leomlott, leomlott a nagy Babilon, mely parázna indulatának borával megitatta az összes nemzetet.”
[Jel. 14.9] Megint más, harmadik angyal követte azokat, és nagy hangon mondta: “Ha valaki a fenevad előtt, vagy annak képe előtt leborul, s homlokára vagy kezére veszi annak jegyét,
[Jel. 14.10] szintén inni fog az Isten indulatának borából, melyet keveretlenül szolgálnak fel haragjának poharában, s tűzzel és kénkővel fogják kínozni Isten szent angyalai előtt és a Bárány előtt.
[Jel. 14.11] Kínlódásuknak füstje felszáll majd az örök korok korain át, nem lesz nyugvásuk sem nappal, sem éjjel azoknak, akik a fenevad előtt és annak képmása előtt leborulnak, sem annak, aki magára veszi a fenevad nevének bélyegét.
[Jel. 14.12] Itt tűnik ki a szentek állhatatossága, azoké, akik őrzik Isten parancsolatait és a Jézusba vetett hitet.”
[Jel. 14.13] Azután szózatot hallottam az égből, mely így hangzott: “Írd meg: Mostantól fogva boldogok a halottak, akik az Úrban halnak meg. Csakugyan – így szól a Szellem -, itt az ideje, hogy fáradalmaiktól megnyugod­janak. Mert tetteik velük haladva követik őket.”
[Jel. 14.14] Újra láttam. Egyszerre fehér felhő tűnt fel, s a felhőn ült valaki, aki ember Fiához hasonlított. A fején arany koszorú volt, a kezében éles sarló.
[Jel. 14.15] Azután egy másik angyal jött elő a templomból s az erős hangon odakiáltott a felhőn ülőnek: “Nyújtsd ki sarlódat és arass, mert eljött az aratás órája, mert megszáradt a föld aratni­valója.”
[Jel. 14.16] Ekkor a felhőn ülő sarlóját a földnek vetette, és a föld learattatott.
[Jel. 14.17] Megint másik angyal jött elő az égben lévő templomból, s annál szintén éles sarló volt.
[Jel. 14.18] Az oltártól előjött egy másik angyal is, kinek fennható­sága volt a tűzön és hangos szóval kiáltott annak, akinél az éles sarló volt: “Nyújtsd ki éles sarlódat és szüreteld le a föld szőlőtőkéjének fürtjeit, mert megértek annak bogyói.”
[Jel. 14.19] Erre az angyal ráhelyezte a földre sarlóját, leszüretelte a föld szőlőtőkéjét s bevetette azt Isten indulatának nagy sajtójába.
[Jel. 14.20] A sajtót a városon kívül taposták, s vér folyt ki a sajtóból a lovak zablájának magasságáig ezerhatszáz stádium terjedelemben.

No comments yet»

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: