Gondolkodtató melankólia

Isten azért adta nekünk az Igéjét, hogy ismerjük meg azt, amink már megvan, — az örök életet — azután járjunk a világosságában.

JELENÉSEK KÖNYVE 15. RÉSZ

[Jel. 15.1] Megint más, nagy, csodálatos jelképet láttam az égben: hét angyalt, kiknél a hét utolsó csapás volt, mert ezekkel ért el végéhez az Isten indulata.
[Jel. 15.2] Láttam. Úgy tetszett, mintha tűzzel kevert üvegtenger lett volna előtte. Láttam azokat, akik győztek a fenevadon, annak képmásán, nevének számán. Ott álltak az üvegtengernél és Isten citerái voltak náluk.
[Jel. 15.3] Mózesnek, Isten rabszolgájának dalát és a Bárány dalát énekelték: “Nagyok és csodála­tosak a te tetteid Urunk, Isten, mindeneken Uralkodó. Útaid igazságosak és igazak, óh nemzetek Királya.
[Jel. 15.4] Ki ne félne téged Urunk, és ki ne dicsőítené neved?! Mert egyedül vagy olyan, amilyent a törvény kíván. Mert közeledbe jönnek majd az összes népek és leborulnak előtted, hiszen a te igazságos útjaid láthatókká lettek.”
[Jel. 15.5] Ezek után láttam. A mennyben kinyílt a bizonyság­tétel sátorának temploma
[Jel. 15.6] s előjött a templomból az a hét angyal, akiknél a hét csapás volt. Tiszta, fénylő gyolcsba öltözve jöttek, mellüket aranyöv övezte.
[Jel. 15.7] A négy élőlény közül az egyik a hét angyalnak hét arany­csészét adott, melyek az örök korok korain át élő Isten indulatával voltak megtöltve.
[Jel. 15.8] Az Isten dicsősége és hatalma azonban füsttel töltötte meg a templomot, úgy­hogy senki addig be nem léphetett a templomba, ameddig a hét angyal hét csapása végéhez nem érkezik.

No comments yet»

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: