Gondolkodtató melankólia

Isten azért adta nekünk az Igéjét, hogy ismerjük meg azt, amink már megvan, — az örök életet — azután járjunk a világosságában.

JELENÉSEK KÖNYVE 21. RÉSZ

[Jel. 21.1] Erre új eget és új földet láttam, mert az első ég és az első föld tovatűntek, és tenger nem volt többé.
[Jel. 21.2] Azután a szent várost, az Új Jeruzsálemet láttam, amint Istentől az égből leszállt, felkészülve, akárcsak egy férje számára felékesített menyasszony.
[Jel. 21.3] Majd egy hatalmas szózatot hallottam, mely a trónból hangzott fel, s mely ezt mondta: “Íme, az Isten sátora az emberekkel együtt van, náluk üti fel sátorát. Az ő népeivé lesznek, s az Isten maga lesz velük.
[Jel. 21.4] A szemükről minden könnyet le fog törölni. A halál nem lesz többé, sem gyász, sem kiáltás, sem vesződés nem lesz többé. Mert az elsők elmúltak.”
[Jel. 21.5] És szólt a trónon ülő: “Íme, mindeneket megújítok.” – “Írd meg!” – mondta azután. – “Ezek a beszédek megbízhatóak és igazak.”
[Jel. 21.6] Azután így szólt hozzám: “Meg­vannak hát. Én vagyok az Alfa és az Omega, a kezdet és a vég. Én a szomjazónak az élet forrásából ingyen adok inni.
[Jel. 21.7] A győzelmes örökrészül fogja kapni ezeket. Én annak Istene leszek, és ő fiammá lesz.
[Jel. 21.8] De a gyávák, hitetlenek, megutáltak, gyilkosok, paráznák, varázslók, bálványimádók és az összes hazugok részüket a tűzzel és kénkővel égő mocsárban lelik majd, mely a második halál.”
[Jel. 21.9] Eljött azután ama hét angyal közül az egyik, akik az utolsó hét csapással telt hét csészét tartották, és ilyen beszédbe kezdett velem: “Jer, megmutatom neked a menyasszonyt, a Bárány feleségét.”
[Jel. 21.10] Szellemben elvitt engem azután egy nagy és magas hegyre, s azon meg­mutatta a szent várost, Jeruzsálemet, mely Istentől az égből szállott alá
[Jel. 21.11] s rajta van az Isten dicsősége. A fényár, melyben úszott, hasonlított a legdrágább kőnek, a kristályként csillogó jáspisnak fényéhez.
[Jel. 21.12] Nagy és magas fala volt, tizenkét kapuja, a kapukon tizenkét angyal, rájuk nevek írva, Izráel fiai tizenkét törzsének nevei.
[Jel. 21.13] Napkeletről három kapu volt, északról három kapu, délről három kapu és napnyugatról három kapu.
[Jel. 21.14] A város falának tizenkét alapja volt, rajtuk tizenkét név, a Bárány tizenkét apostolának neve.
[Jel. 21.15] Annál, aki velem beszélt, arany mérővessző volt, hogy azzal megmérje a várost, annak kapuit és annak falát.
[Jel. 21.16] A város négyszögben feküdt, hosszúsága annyi volt, mint a szélessége. Azután a várost mérte meg a vesszővel, tizenkétezer stádiumra. Hosszúsága, szélessége, magassága egyenlő.
[Jel. 21.17] Majd a falát mérte meg száznegyvennégy hüvelyknek emberi mértékkel, mely angyali.
[Jel. 21.18] A falba épített kövek jáspisból voltak, és a város tiszta arany volt, hasonló a tiszta üveghez.
[Jel. 21.19] A város falának alapjai mindenféle drágakővel voltak ékesítve. Az első alap jáspis volt, a második zafír, a harmadik kalcedon, a negyedik smaragd,
[Jel. 21.20] az ötödik szárdoniksz, a hatodik szárdiusz, a hetedik krizolin, a nyolcadik berillusz, a kilencedik topáz, a tizedik krizopráz, a tizenegyedik jácint, a tizenkettedik ametiszt.
[Jel. 21.21] A tizenkét kapu tizenkét gyöngy, minden egyes kapu egy gyöngyből volt. A város piaca tiszta arany volt, de olyan, mint az áttetsző üveg.
[Jel. 21.22] Templomot nem láttam abban, mert az Úr, az Isten, a mindeneken Uralkodó annak temploma és a Bárány.
[Jel. 21.23] A városnak sem napra nincs szüksége, sem holdra, hogy megvilágosodjék, mert az Isten dicsősége tette azt világossá, szövétneke pedig a Bárány.
[Jel. 21.24] A nemzetek a város fényénél fognak járni, a föld királyai is abba viszik be dicsőségüket.
[Jel. 21.25] A város kapuit nem zárják be nappal, éjszaka ugyanis nem lesz ott.
[Jel. 21.26] A nemezetek dicsőségét és megbecsülését abba viszik be.
[Jel. 21.27] Ám nem megy abba be semmi közönséges, sem olyan, aki utálatosságot és hazugságot cselekszik, hanem csak azok, akik a Bárány életkönyvébe be vannak írva.

No comments yet»

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: